Get Adobe Flash player
 • От 24 до 26 февруари в Анкара, Турция, се проведе
  Read More
 • От 20.09.2015г., ЦПО към „ЛОНДОН КОЛИДЖ ДЪБЛИН“, стартира изпълнението напроект
  Read More
 • Първата среща на проекта 2015-1-ES01-KA204-015549, „The Transnational Adult School Prototype“ (TASP),
  Read More
 • Втората транснационална среща по проект № 2014-TR01-KA 202-013230, „Английският език в професионалното образование
  Read More
 •     Нашата втора работна среща по проекта „The Transnational
  Read More
 •     Слънчево време и щастливи лица ни посрещнаха в
  Read More
 • Уважаеми дами и господа, ЦПО към „Лондон Колидж Дъблин“ има
  Read More
 • Наистина беше приятно да споделим тези прекрасни Великденски празници, в
  Read More
 • Всички отново сме в Италия, този път в южната част. I.I.S.IPSIA-ITI
  Read More
 •     На 14 октомври 2017 г. в конферентната зала
  Read More
 • Слънце, забавления, танци, отлична храна и културни пътувания, отбелязаха края
  Read More
 • На 23.06.2018 г. се състоя официално връчване на сертификатите на
  Read More

Септември, 2015

logo Erasmus numberОт 20.09.2015г., ЦПО към „ЛОНДОН КОЛИДЖ ДЪБЛИН“, стартира изпълнението напроект 2015-1-ES01-KA204-015549,The Transnational Adult School Prototype (TASP), който е финансиран с подкрепата на Европейската комисия, в рамките на програматаЕразъм+“, Ключова дейност2 (KA2), „Стратегически партньорства“в сферата на образованието за възрастни.

Партньорите в проекта са училища и институции от 8 държави (Испания, Италия, Чехия, Словения, Литва, Румъния, Турция и България), които имат опит в областта на образованието за възрастни. Координатор на проекта е партньорът от Испания.

Основната цел на проекта е създаването на експериментално транснационално училище за възрастни. Както във всяко друго училище, и виртуалното училище T.A.S.P., ще предлага програми и учебни материали за обучаемите, чрез които те да развият своите ключови компетентности като: езикова компетентност на майчин и на чужд език (английски), наука и технологии, ИКТ, умения за учене, социални и граждански компетенции, с акцент върху европейското гражданство, предприемачески умения, както и културни и артистични компетентност

Основният резултат е напълно работещо транснационално виртуално училище за възрастни, с апробирани програми, учебни материали и др.

Чрез дейностите по проектът T.A.S.P, обучаемите ще имат възможност да се възползват от добавена стойност към тяхното образование. С помощта на съвременните технологии, чрез платформата Moodle, училището T.A.S.P., ще предостави насоки и обучение, по основни ключови компетенции и други съдържателни области. Използването на новите технологии, в съвместното обучение, е иновативен подход за превенция на прекъсване на образованието. Благодарение на транснационалния обхват, между-културния и интердисциплинарния подход, ще се постигне Европейско сертифициране и валидиране на неформалното им образование, ще развият основни и универсални умения, ще създадат социални контакти на европейско ниво, което е една стъпка напред.

По време на транснационалните срещи, партньорите ще имат срещи с представители на местните власти, с учители, собственици на фирми и т.н.

В края на проекта всяка страна, на местно ниво, ще организирана информационни събития за да представи интелектуалните резултати от проекта. 

Повече информация за проекта може да намерите тук